Oroligheter råder vid Ramunderskolan i Söderköping. Foto: TT/SVT

Oroligt vid fritidsgård – anmälan om grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll utbröt bråk vid en fritidsgård på Ramunderskolan i Söderköping. När polisen kom dit var det upprörd stämning och ett antal ungdomar mellan 15 och 20 år kontrollerades av polispatrullen. Senare på natten upprättades en anmälan om grovt vapenbrott av jourhavande förundersökningsledare.

Enligt ansvariga på Söderköpings kommun hade två ungdomar kommit in på ungdomsgården för att de kände sig hotade. Fritidsledare kallade då på polis. När polisen kom till platsen var det orolig stämning, men man valde att inte stänga gården.

– Vi valde att hålla fritidsgården öppen lite längre och höll ungdomarna, ett sjuttiotal, kvar inne i lokalen tills föräldrar och andra vuxna kom för att följa ungdomarna hem. Det var naturligtvis jättejobbigt för de två som kände sig hotade, säger Kristin Österström enhetschef på Söderköpings kommun.

– När polisen kom till Ramunderskolan var stämningen upprörd och man beslöt att kontrollera fem personer mellan 15 och 20 år. Tidigare på kvällen hade anmälningar om fyrverkerier och en mopedstöld vid fritidsgården kommit in till polisen. Strax efter midnatt upprättade jourhavande förundersökningsledare en anmälan om grovt vapenbrott, säger Monica Bergström vid Polisregion öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet