Brand i skolverksamhet i Rejmyre

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 13 på tisdagen inkom ett larm om en brand i en skolverksamhet i Rejmyre. En förundersökning om mordbrand har inletts och polisen kan inte se att branden haft någon naturlig orsak.

Enligt Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, började branden i en träkonstruktion vid skolan och spred sig sedan till en mindre barrack, tillhörande skolverksamheten.

– Det upptäcktes av boende. Det ligger rätt mycket fastigheter i närheten, säger Mikael Kalered.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det i ytterväggen av barracken och i en fåtölj som stod i närheten. Räddningstjänsten kunde snabbt få kontroll över branden men är kvar för att kontrollera att den inte spritt sig in till byggnaden.

– Räddningstjänsten var väldigt snabba och kunde begränsa elden. Det hade kunnat sluta väldigt illa för den här byggnaden, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen

”Ser ingen naturlig orsak”

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och kommer att göra en teknisk undersökning på platsen.

– Jag kan i nuläget inte se någon naturlig orsak till branden, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson polisen.

Vidare säger han att polisen tacksamt tar emot tips från allmänheten om de sett eller hört något misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Finspång

Mer i ämnet