Foto: SVT

Brottsmisstänkta kommunalrådet i Motala får fortsatt arvode

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare kommunalrådet Kåre Friberg (M) är häktad misstänkt för flera brott. Men han kan fortsätta få ersättning, något P4 Östergötland var först att rapportera om.

Styret i Motala kommun saknar förtroende för det brottsmisstänkta kommunalrådet och vill att han avgår. Men än har kommunalrådet inte avsagt sig sina politiska uppdrag.

– Vi hade önskat att han hade sagt ifrån sig alla sina uppdrag och att vi i och med det kan upphöra med utbetalning av ersättning, men så är inte fallet säger Kenneth Söderman (L), förste vice ordförande vid Motala kommun till SVT Nyheter Öst.

Sedan innan händelsen med kommunalrådet har kommunen beslutat att arvodesreglerna ska ändras.

– Två månader efter att man begärt tjänsteledigt eller av annat skäl inte kan fullfölja sitt uppdrag så ska ersättningen upphöra. Men det var på gång innan det här inträffade, säger Kenneth Söderman.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet