Gym flyttar utomhus för att minska smittrisken

Uppdaterad
Publicerad

När rädslan för coronaviruset gör att många undviker träningslokaler satsar man i Norrköping på utomhusträning istället.

Genom att flytta ut träningspassen hoppas man kunna locka till sig några av alla som nu slutat gå på gym:

– Det är tillräckligt deprimerande som det är med alla restriktioner såhär i virustider, så vi vill fortsätta hålla folk i form, säger Malin Andersson på NTC som nu börjat köra allt fler pass ute.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Man kör utan redskap och på stora ytor för att minska risken för smitta. Precis som andra gym har man den senaste tiden haft en kraftig nedgång av antalet besökare och många som vill säga upp sina träningskort. Malin berättar också att man häromdagen var nära att tvingas stänga:

–  Ja, allt rengöringsmedel höll på att ta slut, till skivstänger och sådant, men vi lyckades få tag på några flaskor så att vi kan blanda själva nu.

Utomhussatsningen kommer att fortsätta på flera olika platser i Norrköping och vissa pass är gratis. Även andra gym satsar på att flytta ut verksamhet. Elin Swärd är en av de som nu börjat träna ute istället för inne:

–  Det känns bättre att köra ute, känns som det blåser bort då och man försöker hålla avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet