Saabs stridsflygplan Gripen och ”Sveriges mest köpta bil” som tillverkas av Cloetta. Foto: Saab/Cloetta

Coronapandemin påverkar bolagsstämmor – Saab och Cloetta vidtar försiktighetsåtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Försvarskoncernen Saab och godistillverkaren Cloetta – bägge med omfattande verksamhet i Linköping – har beslutat om ett antal försiktighetsåtgärder kring sina årsstämmor som snart ska hållas. Anledning är den rådande situationen med coronapandemin.

Bolagen meddelar att de vill minimera antalet deltagare för att begränsa risken för smitta. Alla aktieägare, främst de som tillhör riskgrupperna, uppmanas att delta på distans via webbsändning och/eller ombud.

Åtgärder man inför på plats är till exempel att man inte serverar någon förtäring, ställer in produktutställningar och förkortar stämmornas planerade längd. I Saabs falla är även alla busstransporter till stämman inställda.

Saab håller sin årsstämma onsdagen den 1 april i City Conference Centre i Stockholm och Cloetta dagen efter i Stockholm Waterfront Congress Centre. Mer information finns på respektive bolags hemsidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet