Daniel Ergül en av delägarna till nattklubben Foto: privat

Krogägaren Daniel: ”De måste ha skjutit hej vilt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Öst har pratar med en av delägarna till nattklubben, som ligger vid parken där skottlossningen skedde. Han är på väg till sitt arbete under torsdagsförmiddagen och han berättar om händelsen.

–  Jag var på väg hem från jobbet, när både personal och mina kamrater ringde, de var väldigt chockade och upprörda så jag vände bilen och åkte tillbaka till jobbet direkt, säger Daniel Ergül, som kom tillbaka till nattklubben, strax efter det inträffade.

”100-tal personer befann sig på restaurangen”

Nattklubben stängde, då skott avlossats vid restaurangen, berättar Daniel Ergül.

Gängmorden i Norrköping

– Det är flera skott, det är olika ställen som har träffat längs med hela fasaden, säger han.

Krogägaren berättar också att han fått uppgifter om att skotten ska ha kommit från en förbipasserande bil. Ett hundratal personer befann sig inne på nattklubben vid tillfället fortsätter han.

– Det är helt sjukt att inte fler har blivit skadade. Jag vet inte hur de här personerna har skjutit, men det ser ut som de har skjutit hej vilt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet