Arbetet mot våld i Linköping debatteras – ”Områdesteamet” i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Områdesteamet i Linköping har gång på gång lyfts fram som en viktig satsning för att förebygga våld och öka tryggheten i Linköping.

– När man slår på stora trumman men inte tillför några resurser, då blir det ganska platt, kritiserar Kristina Edlund (S), oppositionsråd i Linköpings kommun.

– Fast vi har tillfört stora resurser och man att kommer att bli ännu fler, försvarar sig kommunalrådet Niklas Borg (M) i SVT:s duell.

SVT Nyheter Öst har följt områdesteamet i Linköping som bland annat består av fältarbetare och fältsekreterare. I samband med skjutningarna i Linköping har områdesteamet lyfts fram som en lösning, både när det gäller akuta insatser och förebyggande arbete.

Samtidigt upplever de som jobbar i områdesteamet att de inte räcker till personalmässigt för att leva upp till uppdraget.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Debatt med schackklocka

I videon får kommunalrådet Niklas Borg (M) och oppositionsrådet Kristina Edlund (S) prova en ny debattform: De får 45 sekunder var och en schackklocka för att debattera områdesteamet och resurserna till Linköpings fältare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet