Foto: Rickard Monéus/Kolmården

Wildfire kan snart få grönt ljus

Uppdaterad
Publicerad

I oktober 2016 kom beskedet från Mark- och Miljööverdomstolen att det krävs en detaljplan för berg- och dalbanan Wildfire.

Sedan dess har Wildfire varit avstängd. Men efter att en detaljplan nu arbetats fram, godkändes den idag av stadsplaneringsnämnden i Norrköping.

Wildfire fick först bygglov av Norrköpings kommun, men det överklagades och beslutet upphävdes av Mark- och miljööverdomstolen förra året.

Domstolen tyckte det att behövdes en detaljplan för en så stor byggnation som berg- och dalbanan. Det innebar att det bygglov som Norrköpings kommun utfärdat i början av processen inte längre var giltigt.

Har varit ute på samråd

Efter domstolens beslut har Wildfire stått stilla på Kolmården och Norrköpings kommun satte igång arbetet med att ta fram en detaljplan över området. Under planarbetet har bland annat natur- och bullerfrågorna studerats.

Mellan 17 februari och 17 mars har detaljplanen varit ute på samråd och den som har varit intresserad har kunnat lämna synpunkter angående detaljplanen. 

Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Godkänd detaljplan

Idag under ett sammanträde tog stadsplaneringsnämnden i Norrköping beslutet att godkänna den framtagna detaljplanen. Och nu ska den slutligen antas av kommunfullmäktige.

Den preliminära tidsplanen är att det kan ske någon gång i juni.

Efter det återstår det att se när Kolmården startar upp berg- och dalbanan igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.