Arkivbild. Foto: Malin Gotlin/SVT

Digital gymnasiemässa i Linköping i höst

Publicerad

Den årliga gymnasiemässan i Linköping blir i år digital på grund av pandemin. Mässan är till för att ge 15-åringar vägledning inför valet av gymnasieutbildning och brukar normalt locka kring 5 000 besökare.

– Det känns viktigt att vi inte ställer in, utan att vi tänker nytt. Vi arbetar nu med hur denna digitala lösning kommer att se ut och genomföras. Men målet är att det blir en gymnasiemässa i ett digitalt format som kommer att hållas under fyra dagar i slutet av november i år, säger Åsa Ridne, avdelningschef för gymnasie- och vuxenutbildning, på kommunens hemsida.

Förutom gymnasieskolorna i Linköping är de i Åtvidaberg, Mjölby och Kinda samt regionens naturbruksskolor med på mässan. Hur den digitala mässan ska genomföras är ännu inte helt klart.

– Gymnasiemässan brukar hållas i början av november, men nu blir det 23-26 november. Det digitala formatet ger lite andra förutsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet