Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den nya basutställningen på Arbetets museum handlar om vårt nya digitala liv. Foto: SVT

Digitaliseringen – redan på museum

Uppdaterad
Publicerad

De flesta har en telefon som kan göra mycket mer än att ringa och många har inte använt kontanter på ett bra tag. Vi lever i digitaliseringens tid och om just det handlar Arbetets museum nya utställning Digitopia.

Arbetets museum i Norrköping har alltid berättat om vårt arbetsliv och vårt vardagsliv. Idag känner många att hela vår värld förändras i och med digitalisering och att artificiell intelligens används allt mer. En förändring värd att skildra menar museet, även om vi fortfarande lever mitt i denna förändring.

– Det handlar ju väldigt mycket om att öppna ögonen och att få folk att reflektera över hur vill vi ha det egentligen, säger utställningens producent Josefine Höijer.

En viktig person i produktionen av utställningen är konstnären Sahar Burhan.

– Alla människor, även barn, har mobiltelefon i handen och frågan är vad gör vi idag? Vad väntar vi oss av framtiden? Det här handlar om en stor fråga tycker jag och en jätteviktig fråga, säger Sahar Burhan.

Utställningen ska finnas som basutställning På Arbetets museum i Norrköping i åtminstone fem år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet