Genrebild. Foto: Patrick Semansky/TT

Drive-in bio i Linköping i coronakrisens spår

Uppdaterad
Publicerad

Efter regeringens beslut om att förbjuda sammankomster med över 50 deltagare har biografer tvingats hålla stängt. Men i Linköping får biosugna ändå möjlighet att se film då det erbjuds drive-in bio.

Det är kulturhuset Skylten i Linköping som drivs av kommunen som vill upprätthålla möjligheten att se film under pandemin. Det blir genom bilrutan i en drive-in bio på kulturhuset Skyltens innergård.

– Vi fortsätter att hitta nya sätt att hålla kulturen levande i Linköping. Det är Linköpings kommun och Cinemax-Linköpings filmstudio som i samarbete bjuder in till biovisningar på Skyltens innergård på lördag och söndag, säger Kristoffer Dezsi projektledare hos Linköpings kommun.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Det är sammanlagt tre filmer som har valts ut och det blir två föreställningar på lördag och en på söndag.

– Det är mig veterligt första gången som det visas drive-in bio i Linköping. Vi kan ta in 25 bilar med max två personer i varje bil. På det sättet håller vi oss till reglerna om maximalt 50 personer på grund av corona. Vi märker att folk tycker det här är spännande och är peppade, säger Kristoffer Dezsi projektledare hos Linköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet