Foto: Christine Olsson/TT

Efter polisens varning – stort engagemang för nattvandring i Mjölby

Publicerad

Efter polisens larm om planlöst drivande ungdomar i Mjölby och mycket narkotika i omlopp har kommunen arbetat med flera ungdomsfrågor. Bland annat har ordningsvakter anlitats vid resecentrum i kommunen. Engagemanget för nattvandring har även varit stort.

Det uppger Roger Max, säkerhetssamordnare i Mjölby kommun, i en kommentar på kommunens sajt.

Många frivilliga har anmält sig till den nystartade föreningen för nattvandring, uppger han. Vid två tillfällen har kommunen bjudit in allmänheten för att diskutera förebyggande arbete bland ungdomar och uppemot 40 personer har kommit.

Mjölby

– Vid träffarna har det ställts många frågor och även framförts kritik, berättar Roger Max, säkerhetssamordnare. Vi tycker det har varit bra diskussioner. Det finns ett stort föräldraengagemang, vilket är jätteviktigt för våra ungdomar!

Önskemål om ytterligare en fritidsgård är en av de saker som framkommit under träffarna där bland annat polis, säkerhetssamordnare, representanter från individ- och familjeomsorgen samt mottagningen MiniMaria deltagit.

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om situationen i Mjölby, hör mer i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säkerhetssamordnaren Roger Max bekräftar polisens bild men menar att den senaste tidens incidenter inte ger hela bilden. Foto: från polisens facebook & Mimmi Moberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet