Inrikesminister Mikael Damberg (S) besökte stadsdelen Skäggetorp i Linköping under onsdagen. Foto: SVT/ Axel Brantemo

Efter skjutningarna – Damberg besökte Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

På mindre än fem månader har Linköping drabbats av åtta skjutningar och tre mord.

Med anledning av händelserna så besökte inrikesministern Mikael Damberg Skäggetorp och polisen i Linköping.

– Jag har talat med både kommunalrådet och oppositionsrådet i flera omgångar, och då ville jag komma hit på plats för att lyssna på polisen och träffa kommunen, för att se vad man gör tillsammans för att stoppa det här och vända utvecklingen, säger Mikael Damberg (S). 

Polisen gör kraftsamling

Efter de senaste allvarliga händelserna i stadsdelarna Skäggetorp, Ryd och Berga så fick inrikesministern en redovisning om polisens arbete.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Just nu gör polisen en stor kraftsamling där man får hit väldigt mycket resurser och har startat en särskild utredningsgrupp för att jobba mer sammanhållet med de olika skjutningarna. Men mer behöver göras. Framför allt behöver alla som vet något om de här händelserna berätta det för polisen, för jag tror att Linköpingsborna har tröttnat på det här våldet, säger Mikael Damberg (S).   

En del människor i de drabbade områdena känner stark oro, medan andra rycker på axlarna och tycker det numera är vardagsmat.

Hör mer i klippet ovan vad Mikael Damberg säger om utvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet