I klippet berättar Karin Bill om vad som ligger bakom den positiva trenden, men också vilka utmaningar som fortfarande finns. Foto: Patrik Widegren /SVT

Efterlängtad milstolpe: Nu finns det 60 000 gotlänningar

Uppdaterad
Publicerad

Gotland har de senaste åren haft en växande befolkning. Enligt SCB:s senaste sammanställning så är man nu för första gången över 60 000 invånare, 60 062 personer för att vara exakt. Men det finns fortfarande utmaningar att jobba med.

– På regionen tittar vi nu på hur vi ska fira det här. Det är inte klart hur än, men det är klart att vi ska fira att vi blir 60 000, säger Karin Bill, strateg inom regional utveckling hos Region Gotland.

Det finns flera orsaker till att man som en landsbygdskommun går mot strömmen när det gäller antalet invånare.

Gotland

– Dels handlar det om nya arbetstillfällen, inte minst försvarsmakten som etablerar sig igen. Men sedan ser vi också att vi är ett attraktivt alternativ för de som är lite äldre, säger Karin Bill.

I klippet ovan så hör du henne berätta mer om vilka utmaningar som finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet