Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fortifikationsverkets projektledare Niklas Palmqvist berättar om bygget. I takt med att regementet växer så kan fler kaserner komma att byggas i framtiden. Foto: SVT, Fortifikationsverket

Försvarssatsningen fortsätter – här byggs kasern för 250 värnpliktiga på Gotland

Publicerad

I februari 2023 togs det första spadtaget för en ny kasernbyggnad vid det nya regementsområdet på Tofta skjutfält. Ett halvår senare är bygget på god väg.

– Det går fort, det är snabbt marscherat, säger Niklas Palmqvist, projektledare hos Fortifikationsverket.

Kasernen, som också ska få sällskap av bland annat en restaurang och mottagning för försvarshälsan, ska stå klar hösten 2024. Då kan antalet värnpliktiga utökas från dagens cirka 90, till runt 250.

Se mer om kasernbygget i klippet ovan.

2018 påbörjades bygget av den nya garnisonen på Tofta skjutfält. 50 000 kvadratmeter har asfalterats och skärmtak, spolhall, drivmedelsanläggning, kontor och gymnastikhall är något av det som byggts.

Den andra utbyggnadsetappen omfattar bland annat kasern, militärrestaurang, logistikcenter, försvarshälsovård, grovspolanläggning. Kostnadsramen är 1,6 miljarder kronor och de olika byggnaderna kommer att färdigställas mellan 2024 och 2026.

Källa: Försvarsmakten, Skanska

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.