Eldhärjat hus utdömt

Uppdaterad
Publicerad

Det hyreshus som eldhärjades i Linköping den 14 oktober har dömts ut av hyresvärden Stångåstaden. Nu väntar ett halvår innan hyresgästerna kan flytta tillbaka.

Först trodde man att det bara skulle ta ett par veckor innan hyresgästerna kunde flytta tillbaka till sina lägenheter, nu beräknas återflytten kunna ske först i mitten av nästa år. Orsaken är att huset är svårt vattenskadat. Dessutom har värmen efter branden gjort att det inte gått att skydda huset mot regn, det säger Lena Gerhardsson på Stångåstaden till corren.se.

Anlagd brand

Det var den 14 oktober som branden startade högt upp i ett hyreshus på Barnhemsgatan i Linköping. Polisens bedömning är att branden var anlagd. En person greps och häktades misstänk för mordbrand, men släpptes eftersom det inte förelåg tillräckliga skäl att hålla personen kvar.

Storbranden i Linköping

Många drabbade

38 hyresgäster blev utan bostad och stora delar av deras tillhörigheter förstördes. En del av dem har erbjudits en annan bostad av hyresvärden Stångåstaden. Några av hyresgästerna hade inte någon hemförsäkring.

– Hyresgästerna kommer att få besked 3 månader före beräknad inflyttning för att man i god tid ska kunna säga upp en eventuell tillfällig bostad man har i dag, säger Lena Gerhardsson på Stångåstaden till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Linköping

Mer i ämnet