”Jag anser att det finns risk att han försvårar utredningen om han är på fri fot”, säger Kajsa Malmström, kammaråklagare, Linköpings tingsrätt. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Misstänkt häktas för mordbranden

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man häktades nu på fredagseftermiddagen misstänkt för mordbrand – för att ha anlagt branden i hyreshuset på Barnhemsgatan i Linköping i fredags.

– Han är häktad och sitter nu inlåst, säger Kajsa Malmström, kammaråklagare på Linköpings tingsrätt.

I tisdags anhölls en 34-årig man på sannolika skäl misstänkt för att ha anlagt branden i hyreshuset på Barnhemsgatan förra fredagen. Ett helt flerfamiljshus evakuerades och 38 lägenheter är berörda.

Storbranden i Linköping

– Jag anser att det finns risk att han försvårar utredningen om han är på fri fot, säger Kajsa Malmström.

Men på vilket sätt vill hon inte uttala sig om.

– Nu fortsätter vi med förundersökningen på olika sätt. Både med teknisk utredning och förhör, säger Kajsa Malmström.

Lyckades rädda huset

Tingsrätten har i dag beslutat att åklagaren har tillräckligt mycket som pekar mot den tidigare ostraffade 34-åringen för att kunna häkta honom. Om 14 dagar, fredag den 4 november måste åklagaren senast väcka åtal mot honom för att kunna fortsätta processen.

Branden bröt ut på vinden i hyreshuset Barnhemsgatan vid lunchtid i fredags. En förstärkt räddningstjänst bekämpade den mycket kraftiga branden och lyckades till stor del rädda huset. Branden hann inte sprida sig mellan våningarna tack vare att bjälklaget är av betong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Linköping

Mer i ämnet