– I dag ska jag skörda lök, dill, mangold, potatis, romansallad, rödbetor och sockerärtor.
Det blir ju en hel del olika sorter?
–Ja, det blir det. Det krävs mycket planering, säger lantbrukare Emma Lundberg.
Första andelsjordbruket och första skörden
Ett andelsjordbruk fungerar så att du som konsument köper in dig i förväg på en del av den kommande skörden.
Konceptet blir allt mer populärt och Emma Lundberg, som är först ut i Östergötland med att driva ett andelsjordbruk, har idag ett 20-tal andelsägare vid sin odling.
– Jag fastnade för det här för det minskar svinnet och det ökar också min planering av vad jag ska odla. På det här sättet kan jag odla jättemånga olika sorter, och det uppskattas också av andelsägarna, säger hon.
Leverans till konsumenterna
Efter några timmars skördande, tvättande och packande så är lådorna är fulla av färska grönsaker. Nu är det dags för köparna att få sina leveranser.
De flesta körs ut med bud men Kerstin Naidu Sjöswärd är otålig och kommer själv till gården.
– Det är jättekul. Vi är flera stycken som har nappat på det här. Man betalar in en summa och så vet man att det kommer ett tjugotal leveranser under hela säsongen. Jag är helnöjd, säger Kerstin och tittar nyfiket ner i sin låda.