Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Karlsson och sonen Ossian satt med familjen på uteplatsen och fikade när de plötsligt hörde smällar och såg rök. Foto: SVT/Linnea Burén

Ett år sedan upploppen – Camilla i Navestad: ”Tog in barnen och låste dörren”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan satt Camilla ute och fikade med familjen i Norrköpingsstadsdelen Navestad när hon plötsligt hör polissirener, smällar och snart ser stora rökpelare upp mot himlen. En händelse som snart hela Sverige skulle kännas vid som påskupploppen.

– Vi börjar höra hur det smäller. Jag tänkte först att det var en bilolycka, men snart börjar jag ana att det var något större. Vi ser fler och fler rökpelare och sen blir det bara kaos, säger Camillla Karlsson, boende i Navestad.

Camilla bor tillsammans med sin sambo och barn i Navestad. Hon är kritisk till att Rasmus Paludan fick tillstånd att demonstrera här förra påsken och tycker det är bra att han blev nekad tillstånd i somras när han ville komma tillbaka.

Våldsamma upplopp i Sverige

– Jag tycker inte det är okej att ge tillstånd till saker som ger ett sådant här resultat, säger Camillla Karlsson.

Hör Camilla berätta om upploppen och sammanhållningen som blev i Navestad efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet