Natalie Wramner tog SM-guld i fäktning. Foto: SVT/Patrik Widegren

Natalie fäktade till sig ett SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gick SM i fäktning på Gotland. Och det blev ett bra mästerskap för Gotlands fäktklubb då Natalie Wramner vann guldet i finalen mot sin egen klubbkamrat.

Gotländska Natalie Wramner har placerat sig bra i junortävlingar och mästerskap de senaste åren. Men i helgen kom en av de största framgångarna hittills. Då slog 17-åringen till och tog guld i senior klassen i värja vid SM-tävlingarna som hölls på Gotland.

– Det är jättekul, det är självklart ett av målen att vara bäst i Sverige, säger Natalie.

Spännande final

Det blev en jämn final mellan Natalie och klubbkamraten Ebba Karlsson. Matchen gick till förlängning, och där ledde Ebba med 7-6 när Natalie satte den viktiga kvitteringen till 7-7.

– Det var jättejämnt. Jag satte sista stöten när det var 0,62 sekunder kvar eller något sådant. Hade jag varit lite långsammare hade hon vunnit, säger Natalie.

Eftersom Natalie hade lottats med den så kallade prioriteten i förlängningen, så var det hon som vann när matchtiden tog slut vid likaläget.

– Innan hade jag inte hunnit tänka att ”tänk om jag vinner”. Det blev mest förvåning och en ny känsla, säger hon.

Hoppas på större intresse för fäktning

Nu hoppas hon att kunna fortsätta att få bra placeringar internationellt. För klubben, som hade två av sina fäktare i final på damsidan, kan SM-framgångarna kanske leda till fler fäktare.

– Förhoppningsvis så kommer fler att intressera sig för fäktning. Det är alltid kul att ha nya motståndare, säger Natalie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.