– Får man verkligen göra så här i en kommunal verksamhet? Jenny Aakula och Sissela Wasén är starkt kritiska till kommuns bussresa. Foto: Lena Liljeborg/SVT

”Hade jag fått veta det hade min 10-åring aldrig fått åka”

Uppdaterad
Publicerad

Ödeshög lät 10-åringar från olika skolor åka på studieresa till en annan region. Hör här föräldrarnas starka kritik.

I torsdags åkte två skolklasser från två olika skolor i Ödeshögs kommun på studieresa till en annan region. En resa på 2 timmar enkel väg med buss. Barnen erbjöds munskydd och handsprit i bussen och att de skulle få sitta med en rad emellan,

10-åringarna från landsortsskolan i Rök åkte tillsammans med barn som de annars inte träffar – 10-åringar Fridtjuv Bergskolan i Ödeshög – en skola som i närtid varit drabbad av covid-19.

Föräldrarna fick ingen information om att bussresan skulle ske tillsammans.

– Trots det skarpa smittläget i Ödeshögs kommun, så väljer man att åka på långväga studieresa till Västergötland och dessutom para ihop dessa barn i samma buss utifrån ”ekonomiska markörer”, säger Jenny Aakula och Sissela Wasén, föräldrar till elever i skolan i Rök.

Hör deras allvarliga kritik och oro här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.