Ödeshögs kommun ångrar sig: ”Resan borde inte genomförts med tanke på den ökade smittspridningen”. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Ödeshögs kommun backar – skolresan borde inte genomförts

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Öst berättade i förra veckan om den, utifrån smittspridningsrisk, hårt kritiserade studieresan för Ödeshögs tredjeklassare. Inte minst upprördes föräldrar över att de inte fick information i förväg om hur resan skulle gå till. Nu backar kommunen.

På resan deltog 10-åriga elever från två olika skolor, Fridtjuv Bergskolan inne i Ödeshög och Rök skola. Själva bussresan till forntidsbyn i Falköping var ca två timmar lång, enkel väg.

Med anledning av föräldrars kritik skärper nu kommunen sina riktlinjer kring beslutsfattande som kan påverka smittspridning.

Skärper riktlinjer

Så här skriver Ödeshögs kommun på sin sajt:

”Då resan väckt oro bland vårdnadshavare och med tanke på den ökade smittspridningen i Ödeshög borde inte resan ha genomförts.

Vi tar oro, ifrågasättande och kritik på stort allvar och arbetar aktivt med att säkerställa rutiner och åtgärder.

Beslut av mer komplex karaktär där risken för smittspridning finns med som en av faktorerna ska lyftas in i kommunens krisledningsstab via verksamheternas förvaltningschefer.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ödeshög

Mer i ämnet