Museichef Noomi Eriksson Foto: Åsa Johansson, Katja Kircher

Flygvapenmuseum planerar att öppna i slutet av juni

Uppdaterad
Publicerad

Flygvapenmuseum i Linköping som har haft stängt sedan den 23 mars på grund av coronapandemin planerar att öppna den 24 juni.

– Vi kommer att öppna den 24 juni, säger museichef Noomi Eriksson.

Men det kommer inte vara som vanligt utan anpassas efter pandemin, berättar hon vidare.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Vi kommer inte ha dörrarna på vid gavel, utan det kommer att vara coronaanpassat. Det kommer vara ett begränsat utbud och det är restriktioner angående antal besökare, säger Noomi Eriksson.

”Öppet” digitalt

Under perioden när museet har haft stängt för fysiska besök har besökarna ändå kunnat ta del av försvarshistorien digitalt. Vilket har varit populärt, säger Åsa Johansson, som är marknadskommunikatör på Flygvapenmuseum i Linköping.

– Det vi ser överlag är en ganska stor ökning på följare i sociala medier. På kanalen, där vi lägger ut våra inslag får vi också allt fler följare, säger hon.

– Det bubblar, vilket är jätteroligt. Vi vill visa museet oavsett om det är stängt eller inte, avslutar Åsa Johansson.

SVT Nyheter Öst besökte Flygvapenmuseum i samband med beslutet om att stänga för fysiska besök, se mer om det i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet