Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Axel Brantemo/SVT

Kvinna död efter fall från lägenhet – mord utreds

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har avlidit efter att ha fallit från en lägenhet i Linköping. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord.

Strax efter klockan halv sex på fredagseftermiddagen kom larmet om att ”en vuxen person på något sätt fallit från en lägenhet” på en adress i Linköping, skriver polisen på sin hemsida.

Några timmar senare konstaterade polisen att personen, en kvinna i 30-årsåldern, förts till sjukhus men att hennes liv inte gått att rädda. Kvinnans närmaste anhöriga har underrättats, och polisen utreder nu händelsen som mord.

Linköping

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

– Det ska vara flera våningar upp i huset som det här fallet har skett ifrån, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisregion Öst.

– Exakt varför det här har inträffat och hur det har gått till vet vi inte i nuläget.

Dörrknackning i jakt på vittnen

Polisen har genomfört dörrknackning i jakt på vittnen och kriminaltekniker undersöker platsen. Lägenheten och delar av närområdet spärrades av efter händelsen.

Huruvida det funnits andra personer inne i den aktuella bostaden, och i så fall hur många, vill polisen inte kommentera i nuläget. Man har pratat med ett antal personer efter händelsen, men vill i övrigt inte säga något mer kring den utredning av fallet som nu inletts.

”Att få in fler vittnesuppgifter är av vikt för polisen i utredningsarbetet. Polisen vill komma i kontakt med personer som vet något om händelsen, låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte”, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet