arkivbild.

Förde in stora mängder av nätdrogen ”kristall” – tre åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalas vid Linköpings tingsrätt för att ha fört in stora mängder av nätdroger 3-CMC – även kallad ”kristall”. Samtliga misstänks för grov narkotikasmuggling.

De tre männen åtalas för att vid flera tillfällen ha fört in den centralstimulerande nätdrogen 3-CMC i landet. Det handlar om tre män, en 25-åring och två 34-åringar. Männen har beställt drogen via postförsändelser som sedan stoppats av Tullverket i Jönköping.

25-åringen misstänks för tre fall av grov narkotikasmuggling, den ena 34-åringen för ett fall av grov narkotikasmuggling och den andra 34-åringen för sammanlagt 8 fall av grov narkotikasmuggling.

Linköping

Sålde på Darknet

Den sistnämnde åtalas även för grovt narkotikabrott för att ha lagt ut narkotika till försäljning på Darknet via marknadsplatsen Flugsvamp och för att ha överlåtit narkotika vid minst 99 tillfällen.

Samtliga åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet