Muharrem Demirok (C), arkivbild och Elias Aguirre (S). Foto: SVT/Markus Schreiber

Fortsatt politisk strid kring nya simhallen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska planerna för den nya simhallen i Linköping förändras för att ännu en bassäng ska kunna adderas till byggnaden. Den politiska oppositionen är kritisk.

Främst handlar de nya planerna om att göra förändringar i arkitekturen för att få plats med en hoppbassäng. Men oppositionen tycker att projektet hamnat i diket och att det är ett misslyckande.

– Det projekt man jobbat på i två år har hamnat i papperskorgen, det finns inte längre, säger oppositionsrådet Muharrem Demirok (C) till SVT Nyheter Öst.

Vill hålla budget och det som tidigare lovats

Enligt kommunalråd Elias Aguirre (S) togs det nya beslutet för att kunna hålla budget samtidigt som politikerna nu kan ge kommuninvånarna det de blivit lovade.

De nya planerna innebär att bygget kan bli försenat, detta då det kommunala bolaget Lejonfastigheter och entreprenören, som har hand om byggnationen, måste få tid på sig att göra om ritningarna.

– Den risken är värd att ta för att vi ska klara av att hålla budgeten, men också klara att få med alla funktioner som vi vill ska finnas med, säger Elias Aguirre.

– Jag kan tycka att det är lite tidigt och väl dramatsikt att gå ut som opposition och påstå att projektet tar fullständigt stopp, det är naturligt för projekt att det blir så här och jag tror att Linköpingsborna har stor förståelse att det inte ser ut exakt som de första skisserna utan behöver arbeta om under resans gång, fortsätter han.

”Den gamla har tjänat sin tid”

Tidigare hade en hoppbassäng uteslutits då det inte sett ut att finnas plats för en.

– Vi är glada över att det ser positivt ut, sen får man säga att nu ligger väl det stora ansvaret på Lejonfastigheter och NCC att jobba om och göra det här under kort tid, för vi behöver en simhall i Linköping. Den gamla har tjänat sin tid, det är dags för en ny, säger Elias Aguirre.

Enligt Aguirre kommer Lejonfastigheter få de kommande veckorna på sig att rita om byggplanen.

Bygget av den nya simhallen planeras nu att starta under försommaren 2018 och stå klar någon gång under 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Simhallsbygget i Linköping

Mer i ämnet