Katarina Eckerberg Olsson, ordförande i LASS, och skissen på den framtida simhallen. Foto: Lasse Hejdenberg/Linköpings kommun

Ordförande i LASS: ”Precis det vi velat hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings nya simhall ska byggas – frågan är bara när. Efter ett möte på torsdagsförmiddagen är politikerna oense. Linköpings allmänna simsällskaps, LASS, ordförande Katarina Eckerberg Olsson är dock positiv till dagens besked.

Meningarna går isär om vad som egentligen beslutades under dagens möte gällande den nya simhallen i Linköping. Enligt de styrande politikerna var mötet givande och de kommer att möta de önskemål som stadens simsällskap efterfrågat. Bland annat kommer en hoppbassäng att läggas till i planerna.

– Vad jag förstått har de valt att ligga kvar med förslag som togs beslut om 2012-2013 i kommunfullmäktige, jag har fått höra att lagd plan ligger, säger Katarina Eckerberg Olsson.

Simhallsbygget i Linköping

– Vi i LASS är naturligtvis jättenöjda, det här är precis det vi velat hela tiden, att de inte ändrar i innehåll, vi är en stor kommun med stort invånarantal så vi anser att vi behöver alltihop.

Byggplanerna kan skrotas

Enligt oppositionen innebär beslutet dock att den tidigare planen måste skrotas och att det kan försena byggnationen.

– Jag har inte läst pressmeddelandet, men jag har pratat med Björneke och han meddelade att lagd plan ligger, de går inte upp och reviderar förslaget. Jag vet inte om de ska rita om någonting, det har jag ingen uppfattning om, säger Katarina Eckerberg Olsson.

Men om det som oppositionen säger stämmer – att det kommer att försenas – hur ser du på det?

– Det här ska vara gjort i april som de lovat, det kan mycket väl tänkas att man under resans gång får revidera ritningarna, det är inte konstigt att man allt eftersom man jobbar får justera och inte hålla sig till ritningarna, jag uppfattar det som mindre justeringar.

”Har lyssnat på kunskapen vi besitter”

Katarina Eckerberg Olsson menar att förseningar inte är av godo eftersom kommunen är i stort behov av en ny simhall.

– Vi behöver en ny som är klar 2021. Alla som vill bada, simma och lära sig; vi har ett större behov i skolvärlden nu och även alla i kommunen behöver den här simhallen. Det vet våra politiker med, vi har haft en god dialog och de har lyssnat på kunskapen vi besitter, jag tror att vi är överens där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Simhallsbygget i Linköping

Mer i ämnet