På tisdagen pågick reparationsarbeten på Norrköpings godsbangård. Foto: SVT

Fortsatt stopp för tåg förbi Norrköping

Publicerad

Pendlare till Linköping klarar sig, men för de flesta andra tågresande blir det buss istället för tåg från Norrköping.

Måndagens olycka på godsbangården fick till följd att det är totalstopp för all tågtrafik norr om Norrköping. Tåg till Katrineholm, Nyköping och Stockholm ersätts med buss. Detsamma gäller för tåg norrifrån, som normalt passerar Norrköping, som exempelvis tågen mot Malmö och Köpenhamn. För de resenärerna går buss till Mjölby där man får byta till tåg.

En hel del Norrköpingsbor pendlar till Stockholm. Petra Fagerström skulle egentligen har tagit tåget till jobbet i Tumba men fick alltså ta buss istället.

– Ja, det är inte kul, men det är som det är. Jag reser ju mycket med SJ så att jag är ju van, säger hon.

En prognos på tisdagsförmiddagen talade om att ett spår skulle kunna öppnas klockan 05:00 på torsdagen.

Ute på godsbangården pågick arbetet idag med att förbereda för att lyfta bort den kontaktledningsbrygga som ligger över ett antal vagnar. Exakt vad som orsakat olyckan ska utredas, men en av vagnarna på platsen hade hjul på två spår bredvid varandra. Olyckan ska ha skett vid växling av vagnar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.