Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möjligheternas Söderköping avslutades i hembygdsgården i Bottna. Hör i klippet vad projektet har betytt för några av bygderna. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Framgångsrikt projekt för landsbygden avslutades i Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

”Möjligheternas Söderköping”, ett landsbygdsprojektet som har pågått under några år, har nu nått vägs ände.

I Bottna hembygdsgård hade ett 30-tal personer samlats under torsdagskvällen för att hålla en summering av projektet – och även för att blicka framåt.

– Tanken är att de sju olika bygderna som har varit med i projektet nu ska stå på egna ben. Men med så många eldsjälar, förslag och idéer som har kommit fram från alla håll är jag inte ett dugg orolig, säger projektledare Britta Andersson.  

Obemannad affär

I Mogata har man kommit långt med ett av sina förslag. 

– Vi har tagit fasta på hela idén med det här projektet och det gjorde att vi fick en bra start. Hos oss har en obemannad affär länge varit en fråga och jag tror faktiskt nu att det finns en realistisk chans att inom några år ha en affär ute i Mogata, säger Mats Johnson.

Några av deltagarna i projektet Möjligheternas Söderköping vid avslutningen i hembygdsgården i Bottna. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Möten skapar nätverk

På plats fanns också representanter från Söderköpings kommun för att informera om hur man vidare kan söka stöd för sina förslag. I Östra Ryd har till exempel en discgolf-bana gjort succé och nu finns det en idé om att bygga till uthyrningsstugor. 

– När det ändå finns folk här så är det lika bra att skapa kontakterna direkt, så får vi se vad det leder till framåt, säger Simon Östling. 

Hör mer i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.