Hos Hassan Hanna Deeb vid Fritidsbanken i Klockaretorpet i Norrköping börjar det bli helt utplockat. Se honom berätta i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Utlåningsboom på Fritidsbanken: ”Ringer hela tiden”

Publicerad

Längdsskidor och större skridskostorlekar är helt utlånade. Det börjar bli tomt bland hyllorna på Fritidsbanken i stadsdelen Klokaretorpet i Norrköping.

– Min telefon ringer hela tiden. Det är många som vill boka tider för att komma hit och låna skidor, säger Hassan Hanna Deeb som jobbar på fritidsbanken.

Det är inte bara hos Fritidsbanken som man märkt av det höga trycket på vinterutrustning. I de traditionella butikerna märker man samma sak.

– Jo, vi märker att snö och vinter varit efterlängtat i hela Sverige. Skidor går bra och allt inom snölek som pulkor, snowracers och åkmadrasser går det åt rejält med, skriver Anders Andrén, presskontakt vid XXL.

Norrköping

– Det är fantastiskt att människor aktiverar sig utomhus under pandemin och ja,  vi har verkligen stor efterfrågan på alla typer av vinterrelaterade produkter. Allt från hårdvaror som pulkor, skidor till jackor, handskar och mössor, säger Magnus Wåhlander, General Manager vid Stadium.

I klippet ovan kan du se Hassan Hanna Deeb berätta mer om trycket på Fritidsbanken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet