Foto: SVT

Egberth petas av Georges i Motala

Publicerad

47-årige Elias Georges (S), som idag är kommunfullmäktiges ordförande, föreslås av Socialdemokraterna i Motala att bli oppositionsråd. Kommunstyrelsen nuvarande ordförande Camilla Egberth (S) finns inte alls med bland de namn som partiet föreslår till ledande poster i kommunfullmäktige.

Igår kväll hade Socialdemokraterna medlemsmöte och utsåg de företrädare som kommer föreslås på kommunfullmäktige 15 oktober. Som kommunstyrelsens andre vice ordförande och oppositionsråd föreslås Elias Georges. Han är idag ordförande i kommunfullmäktige samt lokalsamordnare på bostadsstiftelsen Platen.

Ingen kommentar från valberedningen

När SVT Nyheter Öst ringer upp valberedningens ordförande Ulla Axelsson för en kommentar svarar hon att hon inte har några sådana och lägger på luren. Camilla Egberth säger dock så här:

Val 2018 – #dinröst

– För mig är det här positivt och jag får chansen att hitta något nytt att arbeta med. Jag önskar Elias Georges lycka till som oppositionsråd.

Har du redan nu några planer för framtiden?

– Ja, det har jag, men de vill jag inte avslöja.

Georges hedrad

Som andre vice ordförande i kommunfullmäktige föreslås Ingvar Ståhl, som gruppledare Anne-Lie Liljedahl.

– Det känns hedrande att få medlemmarnas förtroende att företräda partiet i Motala. Vår uppgift är nu att driva den politik vi har lovat våra väljare. jag ser fram emot det kommande arbetet, att tillsammans med övriga företrädare driva Motala framåt och arbeta för kommunmedborgarnas bäst, säger Elias Georges (S), i ett pressmeddelande.

Camilla Egberth berättar att en valanalys ska göras eftersom S i kommunen tappade stort i valet.

– Vi måste titta på vad som behöver förbättras och vad vi behöver jobba med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet