Foto: Veronica Gardell

Gotlandsresorna minskar kraftigt inför julhelgen

Uppdaterad
Publicerad

Julen är en klassisk hemvändarhelg då Destination Gotland generellt väntar sig en anstormning av Gotlandsresenärer. Men julen 2020 blir annorlunda – bokningsläget inför julen har gått ned med drygt 40 procent. 

Enligt Destination Gotland är det många som väljer att stanna hemma i jul och nyår idag. Jämfört med året innan har bokningsläget inför julen gått ned med drygt 40 procent, enligt Destination Gotland.

”Viktigt att alla tar sitt ansvar”

– Det är viktigt att alla fortsatt tar sitt personliga ansvar och avstår från att resa vid minsta sjukdomssymptom, skriver Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef vid Destination Gotland.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Företaget fortsätter med de begränsningar som man har haft sedan tidigare, till exempel färre bokningsbara platser, en tom stol mellan varje sällskap och trygghetsvärdar som hjälper till att hålla avstånd.

– Vi har också generösa och flexibla ombokningsregler för alla biljetter, för att säkerställa att man inte reser med symptom, skriver Adam Jacobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet