Foto: SVT

EU-migranter måste flytta

Uppdaterad
Publicerad

Fastigheterna anses både vara hälsvådliga och farliga ur brandsäkerhetssynpunkt. Vid fastigheten i Fivelstad är det också förbjudet att bo i husvagnar på tomten.

Enligt uppgifter i Motala-Vadstena Tidning så har fastighetsägaren Thomas Gruber meddelat de EU-migranter som är hyresgäster att de måste flytta. SVT Nyheter Öst har försökt nå Gruber utan att lyckas.  

Kommunens miljö- och hälsoskyddsenhet och räddningstjänsten har undersökt fastigheterna och kommit fram till att bristerna är så stora att de valt att besluta om viten på totalt över 750.000 kronor.  

Kan inget göra

Det anses att det saknas utrymningsvägar, brandlarm och att husvagnar stått för nära varandra. Gruber har sagt till tidningen att han inte kan göra något för sina hyresgäster. Han anser också att det här är kommunens taktik för att bli av med honom.  

Huset i Fivelstad kommer nu att helt stängas. Det och en fastighet på Gästisgatan ska säljas. Beslutet i plan- och miljönämnden togs för knappt två veckor sedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer