Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland. Foto: SVT

Gotlandsfärjorna halverar antalet passagerare

Uppdaterad
Publicerad

Destination Gotland inför nu fler åtgärder för att minska resandet till Gotland med anledning av pandemin.

I ett pressmeddelande presenterar nu Destination Gotland ytterligare åtgärder som kommer att gälla från och med idag 1 april.

Trafiken kommer nu att koncentreras till ”bastrafiken”. Det innebär att det de flesta dagarna kommer att gå två dagliga avgånger. Två från Nynäshamn och en från Oskarshamn.

Bokningbara platser begränsas

De bokningsbara sittplatserna ombord begränsas dessutom för att säkerställa ett större avstånd mellan passagerare. Det innebär att mindre än hälften av passagerarkapaciteten kommer att vara tillgänglig för samtliga avgångar. Beslutet gäller tillsvidare.

– Vår första prioritet är att långsiktigt säkra försörjningstrafiken. Vi är samhällskritisk infrastruktur. Jag är övertygad om att det finns förståelse för nödvändigheten i besluten, och jag vill tacka alla kunder som tar ansvar i dessa tider, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland AB i pressmeddelandet.

De populäraste avgångarna i påsk är dessutom låsta för nya bokningar.

–Vårt tydliga budskap nu är ”Stanna hemma i påsk”. Nu skyddar vi sjukvården och säkrar den nödvändiga försörjningstrafiken. Vårt vackra Gotland finns kvar för en resa längre fram i tiden, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland i pressmeddelandet.

Christer Bruzelius berättar om situationen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet