Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Här flydde fritagna 20-åringen – polisen efterlyser tips om flyktbilen

Uppdaterad
Publicerad

Nu går polisen ut och berättar om flyktvägen och bilarna som fritagarna använde vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping i onsdags, i hopp om att få in fler tips som kan leda utredningen framåt.

– En röd bil, kanske med svarta detaljer, ska ha kört i hög fart söderut på E22, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i Östergötland.

I onsdags fritogs en 20-årig man utanför Vrinnevisjukhusets entré i Norrköping. Ingen av de inblandade personerna har gripits ännu.

Polisen tror att fritagarna väntade på fångtransporten i en vit bil i närheten av Vrinnevisjukhuset.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping

– Den vita bilen är inte helt ny, inte heller gammal. Lite kantig. Det är ingen stor bil. Alla uppgifter runt den bilen och var den kom ifrån är vi intresserade av, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid Polisen i Östergötland.

Röd bil med svarta detaljer

Larmet om fritagningen kom 13.40 onsdagen den 8 februari. Polisen har uppgifter som tyder på att 20-åringen och fritagarna försvann i hög fart från Vrinnevisjukhuset söderut på E22 i en röd bil.

– En röd bil, någon säger sportbil. Kanske med svarta detaljer, kanske en vinge.

Bara minuter efter fritagandet stannade bilen utanför en trapp i Silverringen i stadsdelen Navestad, vilket Aftonbladet var först med att berätta. Polisen vill nu ha in uppgifter kring händelsen och den röda bilen.

– Vi är tacksamma för alla upplysningar. Ring 11414 och berätta i så fall. Det kan vara stort eller smått. Låt polisen avgöra vad som är av intresse. Det är ett stort pussel som ska läggas så minsta pusselbit kan vara intressant, säger Johnny Gustavsson.

Den fritagna 20-åringen dömdes i tingsrätten till tolv års fängelse för mordförsök sedan han och en annan man förföljt en bil och skjutit mot den i Bunkeflostrand i februari samma år.

I videon ovanför kan du se flyktvägen och höra mer om bilarna som fritagarna ska ha använt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Mer i ämnet