Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Hammarlund och Elias Georges har inte gett upp hoppet trots domen från domstolen. Foto: Wilma Franzén/SVT

Motalapolitiker har inte gett upp hoppet om Lalandia

Uppdaterad
Publicerad

Igår meddelade Mark- och miljööverdomstolen att Motala kommun i sin detaljplan för Lalandia inte tagit hänsyn till fridlysta fladdermöss vilket försenar projektet ytterligare. Men än har inte hoppet släckts.

– Domstolen tycker inte att vi har gjort en tillräcklig grundbedömning i den frågan. Nu tar vi med oss frågan och tittar vidare och ser hur vi kan komma framåt, säger Elias Georges (S), oppositionsråd i Motala, dagen efter domstolens besked.

Trots domen finns det fortfarande hopp om att Lalandia kommer att bli av. Oppositionsrådet och kommunstyrelsen ordförande Mark Henriksson (M) är tillsammans med Hanna Hammarlund, verksamhetschef för strategisk samhällsplanering i kommunen rörande överens, äventyrsparken ska bli av.

Vattenland i Motala

Oklart när visionen kan bli verklighet

När det hela skulle kunna bli verklighet är dock oklart och Motalaborna Elicia Alfheim och Joana Stegeryd är pessimistiska.

Joana Stegeryd och Elicia Alfheim tror Lalandia är bra för Motala, men att det inte kommer bli av på ett tag. Foto: Wilma Franzén/SVT

– Det har ju inte hänt något, säger de till SVT Nyheter Öst.

Hanna Hammarlund svarar säkert ja på frågan om Lalandia kommer bli verklighet, men tidpunkten är ytterst vag.

–  Vi hade hoppats på att det skulle redan vara klart och vara i drift. Det har vi märkt att det inte är, så tiden får utvisa det helt enkelt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenland i Motala

Mer i ämnet