Jan Harrit, vd Lalandia Foto: Lalandia

Lalandia och Motala kommun arbetar vidare med vattenlandet

Uppdaterad
Publicerad

Det danska företaget Lalandia och Motala kommun kommer fortsätta jobba för att ett vattenland vid Varamon ska bli verklighet. Tidigare i maj kom en dom från Mark- och miljööverdomstolen som upphävde detaljplanen för området.

Skälet var att inte tillräckliga hänsyn tagits till fridlysta fladdermöss.

– Vi har nu diskuterat ärendet med Motala kommun och vi stödjer kommunens beslut att fortsätta arbetet med att förverkliga projektet. I beslutet från Mark- och miljööverdomstolen står det bland annat att det ska redogöras bättre hur projektet tar hänsyn till fladdermöss i området. Detta arbete kommer nu att påbörjas, säger Lalandias vd Jan Harrit, i ett uttalande.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att den tid processen har tagit är kostsam och bekymmersam. Kommunstyrelsens ordförande, Mark Henriksson (M), menar att det är självklart att processen ska vara demokratisk men att ”det måste kunna gå snabbare än så här”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenland i Motala

Mer i ämnet