Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Svårt att förstå att det var så eländigt som det var då”, säger Britt-Louise Malmlöv, ordförande i bostadsrättsföreningen. Foto: Tobias Wallin/Edina Foric/SVT

Husfasaden i Linköping sprängdes bort – då kan boende flytta hem

Publicerad

På bara några sekunder sprängdes stora delar av husfasaden bort i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Nu har man arbetat i flera månader med att bygga upp fastigheten – och snart kan boende flytta hem.

– Det är besiktning 3 juni och sen är det inflyttning 20 juni, säger Britt-Louise Malmlöv, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Det var i höstas, den 24 september, som en kastrullbomb med dynamit exploderade vid en fastighet i Linköping.

Explosion i Ekholmen – Linköping

Britt-Louise Malmlöv bor två portar bort från trapphuset som sprängdes och som ordförande i bostadsrättsföreningen har hon haft fullt upp de senaste månaderna.

– Nu börjar man känna att det börjar lätta lite, säger hon.

I videoklippet berättar Britt-Louise Malmlöv bland annat vilka utmaningar man har stött på under dessa månader med reparationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Ekholmen – Linköping

Mer i ämnet