Foto: Jonas Roslund/SVT

Upplev Norrköpings styrelse kan få nej till ansvarsfrihet

Publicerad

Både den auktoriserade revisor som granskat det kommunala bolaget samt två politiskt tillsatta lekmannarevisorer föreslår att styrelse och vd inte beviljas ansvarsfrihet. Detta grundar sig på fjolårets stora ekonomiska förluster i bolaget.

I mars i år togs politiskt beslut att lägga ner bolaget.

Revisorerna säger till Norrköpings tidningar att det är mycket ovanligt att inte bevilja ansvarsfrihet. Det är också den starkaste kritik de kan ge. Det är dock en auktoriserad revisor från E&Y revisionsbyrå som efter en granskning föreslår att dåvarande styrelse och vd inte ska få ansvarsfrihet.

Marvel Avengers

Bakgrunden i historien är den Marvelutställning som bolaget arrangerade 2018 och som gick med brakförlust. Bland annat kritiserar revisorn att vd:n inte rapporterat till styrelsen hur illa det var ställt. Revisorn menar att bolaget riskerat att ta ekonomisk skada av bristen på agerande.

Sista orden har kommunfullmäktige, eftersom Upplev Norrköping var ett kommunalt bolag. Den nuvarande vd:n Göran Lindgren berörs inte av förslaget.

Läs mer om Marvelutställningen och dess följdverkningar i artiklar nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet