Nästan hela styrelsen avgår från kommunens skandalbolag

Uppdaterad
Publicerad

Större delen av styrelsen för det kommunala eventbolaget Upplev Norrköping avgår nu med omedelbar verkan efter miljonfiaskot med sommarens Marvelutställning.

Det stod klart idag vid den presskonferens som hölls med anledning av att den utredning som granskat affärerna kring utställningen offentliggjordes.

(Läs mer om utredningen här)

Norrköping

– Vi ska ställa våra platser till förfogande och låta andra ta vid. Det tror vi gynnar bolaget bäst, säger kommunalrådet Reidar Svedahl (L), bolagets avgående ordförande.

Istället för en vinst på beräknade fyra miljoner kronor räknar man nu med att Marvelutställningen kommer gå med elva miljoner i förlust.

Tar ni på er ansvaret för den stora förlusten?

– Nej, men det finns grejer vi inte har gjort bra. Största anledningen till förlusten är det varma vädret i somras, säger Reidar Svedahl.

Förutom ordföranden avgår också Eric Stuart (S), Mikael Winbladh (S),  Louise Malmström (S) och Pernilla Knutsson (C). Sitter kvar gör bland annat Joanna Sjölander (M).

Ny ordförande blir Roger Källs (S), som också är ordförande i socialnämnden.

Se mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet