Hans Måhagen (S), kommunalråd i Kinda. Foto: SVT

Itsam-flytt överklagas av Kinda kommun

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan beslutades att Itsams verksamhet skulle flytta från Kisa till Linköping. Nu överklagar Kinda kommun beslutet och hoppas att de ska få Vimmerby och Ydre kommuner att följa deras exempel.

Kommunalförbundet Itsam ansvarar för den kommunala IT-verksamheten i Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög. Verksamheten har cirka 50 anställda på huvudkontoret i Kisa.

Efter en jämn omröstning förra veckan där Kinda, Vimmerby och Ydre röstade nej till en flytt, fick ordföranden utslagsrösten. Det resulterade i att verksamheten kommer att flyttas till lokaler vid Mjärdevi i Linköping.

Till Corren säger nu Hans Måhagen (S), kommunalråd i Kinda, att kommunen ska överklaga flyttbeslutet. De ska också be om inhibition, vilket innebär att verkställigheten av beslutet flyttas fram. Måhagen säger också att han anser att det var olyckligt att fatta ett så pass viktigt beslut med hjälp av en utslagsröst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet