Programledaren John Senewiratne lämnade tv-studion för att kunna genomföra en corona-säker intervju utomhus. Hör undersköterskan berätta i videon. Foto: Tina Enström/SVT

IVA bemannas åter med extrapersonal – sköterskor i tårar

Publicerad

Under våren rapporterade undersköterskan Therese Mechlenburg inifrån Vrinnevisjukhuset i Norrköping om hur arbetet bakom kulisserna gick till. Hon beskrev ett högt tempo med korta viloperioder däremellan. I höst har Region Östergötland sagt ifrån angående ”Videodagboken” – de anser att den tar för mycket arbetstid.

– Idag fick vi veta att vi från andra avdelningar ska vara med och bemanna intensivvårdsavdelningen (IVA) dygnet runt – igen. Både jag och kollegor grät när vi fick höra det, säger Therese Mechlenburg.

Tidigare i år gav hon oss andra en inblick i arbetet på sjukhuset under coronapandemin. En krävande period för sjukvårdspersonalen. Nu har hon lovat sin åttaårige son att vara hemma på julafton. Men hon är orolig för vad julhandeln kan ställa till med i fråga om smittspridningen.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Ge er inte ut och handla julklappar till barnen – vi har också barn!

Hör henne beskriva situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet