– Jag är inte orolig. När man är så här gammal har vännerna tagit slut och det blir inte bättre av att oroa sig, säger Kerstin Dahlström. Foto: Lena Liljeborg/SVT

”Jag är inte orolig alls – det får bli som det blir”

Uppdaterad
Publicerad

Kerstin Dahlström åker i vanliga fall färdtjänst när hon handlar, men nu är hon tillsagd att avstå och får enbart besök av hemtjänsten som hjälper henne på och av med strumporna.

– Jag får för lite besök, säger Kerstin Dahlström i Åtvidaberg, som nu får sitta inne i sin lägenhet.

Kerstin Dahlström är 91 år, har hjärtbesvär och diabetes och tillhör, liksom många äldre riskgruppen som ska skyddas från att smittas av coronaviruset.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Jag tar nog slut av något annat, jag tror inte att jag kommer att smittas.

Nu bör Kerstin vare sig ta emot besök eller gå ut. Hon kan inte ens ta emot sin dotter med familj, som annars kommer och bor hos Kerstin när de är på besök från Stockholm.

Hör Kerstin berätta i klippet ovan.

– Mötena är inställda och de Kerstin Dahlström brukar träffa sitter på ålderdomshemmet och är själva instruerade att inte gå nånstans. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet