Jan Sundstedt hissar flaggan varje lördag för att hedra vårdpersonalen i Sverige. Foto: Jeppe GustafssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Jan hissar flaggan för att hylla vårdpersonalen

Uppdaterad
Publicerad

Jan Sundstedt bor bara ett stenkast från Universitetssjukhuset i Linköping, så pass nära att man kan se fasaden på sjukhusbyggnaden. Varje lördag kommer han att hissa svenska flaggan för att hedra vården och dess personal. I ett inlägg på sociala medier uppmanar han nu fler att följa efter.

– Mitt i allt detta finns det personer inom olika yrkeskategorier som medvetet riskerar sina liv för kampen mot covid-19. Jag tänker då först och främst på alla som arbetar inom vården. För att hylla dessa fantastiska personer kommer jag fortsättningsvis att hissa flaggan varje lördag och jag uppmanar er alla  – som har möjlighet – att göra detsamma, säger Jan Sundstedt.

Jan Sundstedt uppmanar via sociala medier att följa efter hans idé. Foto: Jeppe Gustafsson

Ett hav av svenska flaggor

– Oron bland oss är påtaglig. Själv tillhör jag den så kallade riskgruppen med råge. Alla kämpar vi på olika sätt. Vi väljer att leva i karantän. Den sociala distanseringen gör dessutom att livet stundtals känns trist, berättar han vidare.

Så fortsättningsvis när sjukvårdspersonalen som jobbar helg tittar ut över Linköping, så kanske de ser ett hav av svenska flaggor. Förhoppningsvis en liten, liten ljusglimt i denna ovanliga vardag.

Läs mer om vårt projekt: ”En ovanlig vardag”

Jan Sundstedt vecklar ut den svenska flaggan. Foto: Jeppe Gustafsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet