40-åringen torterades bland annat med en borrmaskin och fick ytliga sårskador. Foto: Polisens förundersökning

Kidnappades och torterades av kriminellt gäng – hovrätten ändrar domar

Uppdaterad
Publicerad

Den 40-årige östgöten hade skulder som hamnat i den undre världen för indrivning av ett kriminellt gäng från Göteborg. Gänget kidnappade och utsatte honom för tortyr under en helg förra våren. Fem män dömdes sedan till fängelsestraff av Alingsås tingsrätt.
Samtliga domar överklagades och nu har Hovrätten för västra Sverige kommit med dom i ärendet.

Tre av männen – 38, 37 och 27 år gamla – dömdes av tingsrätten till femåriga fängelsestraff. Hovrätten fastställer 27-åringens straff, men gör en annan bedömning gällande 38-åringen och 37-åringen som får sänkta straff till tre år och sex månader, respektive sex månader.

En 36-årig man som dömdes till två års fängelse i tingsrätten får straffet skärpt till tre år och sex månader.

En 35-årig man som dömdes till ett år och sex månaders fängelse frias helt av hovrätten, eftersom han anses ha handlat under dödshot mot honom och hans syster.

Den 40-årige östgöten dömdes själv till tre års fängelse av Göta hovrätt för grovt narkotikabrott i slutet av januari i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet