Christine Karmfalk, vd på Kolmården. Foto: TT/Kolmården

Kolmården förbereder öppning av djurparken

Publicerad

Kolmårdens djurpark planerar nu för att öppna delar av parken den 10 april.

Däremot kommer åkattraktioner i Bamses Värld och Marine World att hållas stängda, samtidigt som antalet gäster per dag begränsas.

Man har utformat nya städrutiner och inför distanshållning i köer, uppger parken i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Omfattas inte av regelverk

Djurparker omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, där förbud mot fler än 50 personer har införts.

Tidigare har djurparken meddelat att de skulle skjuta på den ordinarie premiäröppningen. Men nu har parken kommit fram till att de kan öppna på ett säkert sett. Dialog har förts med länsstyrelsen, kommunen och polisen.

”På ett säkert sätt”

Utöver att åkattraktioner hålls stängda är djurvisningarna inställda för att undvika folksamlingar, uppger Kolmårdens djurpark i pressmeddelandet.

– Jag hoppas och tror att många i dessa tider vill kunna göra aktiviteter utomhus med sina barn på ett säkert sätt och med de åtgärder som vi nu vidtagit kan vi erbjuda både en trygg och härlig upplevelse till våra gäster, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet