Foto: SVT

Komedi i Skäggetorp när Ung scen Öst flyttar till Agora

Uppdaterad
Publicerad

Ung scen östs hemmascen Elsas Hus i Linköping ska renoveras. Så i höst flyttar teatern istället in i allaktivitetshuset Agora i Skäggetorp.

Och det är AnnaLina Hertzberg jätteglad för.

– Det är här vår publik finns och biblioteket är en etablerad plats för skolorna att gå till.

Linköping
– Vi vinner allt på att flytta hit och min dröm är nånstans ett allaktivitetshus, säger AnnaLina Hertzberg. Foto: Lena Liljeborg

AnnaLina Hertzberg är Östgötateaterns konstnärliga ledare för Ung scen, och har skrivit pjäsen ”Honungsgrävlingen” just med tanke på deras nya spelplats.

– Vi har fått ett jättebra gensvar från skolorna här i Skäggetorp.

Ska åka ut till skolorna

I den musikaliska sagan, om mod och sådant vi vill men inte vågar prata om, möter Eysis honungsgrävlingen som gömmer sig i en plint i gympasalen, där även den dumpade idrottsläraren ligger under en fallskärm och drömmer om att bli trubadur.

Pjäsen ”Hemligheter” kommer bara att ha en enda föreställning för allmänheten på Agora. Istället söker ensamblen upp sin målgrupp och kommer att åka ut till länets alla fjärde- och femte-klassare och spela pjäsen i deras klassrum.

– Vi spelar varnadras mammor i pjäsen, berättar Lotta och Camilla Foto: Lena Liljeborg

I komedin om nära vänskap och det vi håller hemligt, är det barnen som är stora och de vuxna små. Men vuxna åskådare lär lika få stor behållning och goda skratt som barnen.

Ung scen Öst

  • Har som uppdrag att spela teater för barn och unga i hela Östergötland.
  • Producerar mellan fyra och fem uppsättningar per år.
  • Når tusentals barn och unga i länet på sina fasta scener i Linköping och Norrköping och med sina klassrumsföreställningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet