Kommissarie Jan Staaf. Foto: SVT/Zsolt Czinkoczky

Kommissarie: ”Vi har väldigt bra nytta av allmänhetens iakttagelser”

Publicerad

Under söndagen gick polisen ut med både den förmodade flyktvägen och beskrivningar av två bilar som sätts i samband med fritagningen av en 20-åring vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Enligt kommissarie Jan Staaf har polisen sedan dess fått in en rad uppgifter.

– Vi har inte hunnit gå igenom alla uppgifter än. Men det är definitivt så att spåren stämmer både vad det gäller brottsplatsen och Silverringen (i stadsdelen Navestad).

Det rör sig om en röd, mindre bil. Kanske med en vinge och svarta detaljer som ska ha stannat vid en trappa på Silverringen.

– Vi har fått in flera uppgifter och vi har väldigt bra nytta av allmänhetens iakttagelser. Vi fortsätter sökandet och vi letar inte bara efter den fritagne utan också efter de två som utsatte väktarna för våld vid fritagningen.

Jan Staaf säger också att aktionen förmodligen var väl planerad och att ännu fler var inblandade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Mer i ämnet