Foto: SVT

Kommunchef JO-anmäls efter SVT-inslag

Publicerad

En person har anmält chefen för Motalas utbildningsförvaltning, Johnny Thorén, till Justitieombudsmannen, JO. Anledningen är ett uttalande Thorén gjorde i ett inslag i SVT Öst.

Inslaget handlade om friskolan Fria Intermilia som fått hård kritik av Skolinspektionen för omfattande brister. I en intervju sade Thorén att han tror att skolan kommer att stängas.

Ett spekulativt uttalande som gjort att Fria Intermilia tagit skada, menar anmälaren. Dels genom att elever bytt skola, dels genom att skolans rykte svärtats ner.

Johnny Thorén säger till SVT Öst att han inte är orolig för JO:s granskning. Uttalandet ingick i en längre intervju och skedde mot bakgrund av att många elever anmält till kommunen att de ville byta skola, säger han.

I nuläget har 70 barn från Fria Intermilia bytt till kommunal skola och ytterligare tio väntar. Dessutom väntar 25 förskolebarn på att få kommunal plats, berättar Johnny Thorén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer