Ledig polis larmade om fortkörningen. Foto: Karl David Englund

Kvinna i Ferrari körde i 160 km/tim – körde om ledig polis

Uppdaterad
Publicerad

Hon höll 160 km/tim, i sin sportbil, på E4:an genom Östergötland när polisen mätte hastigheten. Hon blev av med körkortet, men godtog inte några böter.

En ledig polis blev i går omkörd av en Ferrari på motorvägen. Sportbilen höll mycket hög hastighet. Polismannen kontaktade sina kollegor på trafikavdelningen som upprättade en hastighetskontroll. Kontrollen visade att sportbilen kört i 160 km/tim, 50 över hastighetsbegränsningen. Men några böter ville föraren inte kännas vid.

– Jag vet inte varför hon inte godtog några böter. Nu går ärendet i stället vidare till juridisk hantering. Hon blev av med körkortet men reglerna säger att man får åka i 48 timmar efter att körkortet blivit omhändertaget, så hon kunde åka därifrån, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.